toate categoriile
industria de știri

Acasă> Noutăţi > industria de știri

Dezvoltarea fluxului paralel de aluminiu 1100 h112 în tuburi cu microcanal

Ora publicării: 2023 Vizualizari: 11

① Schimbarea istorică a agentului frigorific

În 1989, a fost semnat Protocolul de la Montreal, primul acord internațional de limitare a utilizării CFCS, care accelerează procesul de protecție a ozonului de distrugerea chimică. La acea vreme, R22 era înlocuitorul preferat, iar majoritatea aparatelor de aer condiționat comerciale și a altor aparate electrice sunt încă în uz astăzi. Cu toate acestea, consumul masiv de R22 va aduce o altă pagubă catastrofală pământului -- efectul de gaze cu efect de seră, așa că a fost și interzis: în 2003, a fost redus la 65%, în 2010 la 35%, în 2015 la 10% , iar în 2020 să interzică complet (după ajustarea la 2030)! Și a fost folosit pentru a R134a, R407C, R410a și alte noi refrigerare de mediu, și primul în sistemul de aer condiționat auto pentru a obține o utilizare obligatorie (reglementările UE în 1996, reglementările Chinei în 2002). R410a cu presiune ridicată și densitate mare de gaz este utilizat pe scară largă. Poate folosi nu numai compresoare cu capacitate de deplasare mai mică, ci și conducte și supape cu diametru mai mic. Prin urmare, a devenit cea mai bună alegere pentru agentul frigorific comercial din lume. Evaporatorul și condensatorul cu micro-debit cu debit paralel cu rezistență la presiune ridicată au devenit cea mai bună alegere pentru sistemele de aer condiționat casnice și comerciale.

② Aerul condiționat al vehiculelor preia conducerea în intrarea în era microcanalului

Schimbătorul de căldură cu micro-canal (cunoscut în mod obișnuit ca evaporator și condensator cu curgere paralelă) a fost dezvoltat pentru prima dată de doi profesori ai Universității Stanford în 1981. În 1996, a început să fie utilizat obligatoriu în sistemul de aer condiționat auto cu R134a ca agent frigorific. În prezent, toate sistemele de aer condiționat auto din lume folosesc acest tip de schimbător de căldură cu micro-canal.

③ Aparatele de aer condiționat de uz casnic și comercial sunt gata de lansare

Aplicarea schimbătoarelor de căldură cu microcanale în sistemele de aer condiționat casnice și comerciale a fost mult mai târziu. În primul rând, piața japoneză, unde R410a este cea mai rapidă piață, a început să folosească aparate de aer condiționat mici cu mai puțin de două unități și trece treptat la aparatele de aer condiționat mari. Între timp, va extinde zona de schimb de căldură a aparatelor de aer condiționat pentru a crește raportul de eficiență energetică pentru a obține o eficiență ridicată. Și componenta preferată pentru extinderea zonei de schimb de căldură a aerului condiționat este, fără îndoială, schimbătorul de căldură din aluminiu cu microcanale.

Pe măsură ce perioada de interdicție se apropie, tot mai multe întreprinderi bine-cunoscute de aer condiționat în țară și în străinătate au început să dezvolte și să utilizeze toate schimbătoarele de căldură din aluminiu cu micro-canale. Încă de acum nouă ani, Statele Unite au început să folosească schimbătoare de căldură cu micro-canale din aluminiu pe aparatele de aer condiționat de acasă. Portavionul „York” al industriei de aer condiționat din Statele Unite a folosit 100% schimbătoare de căldură cu micro-canale din aluminiu pentru produsele sale. Producătorii de aer condiționat din Japonia și Coreea de Sud, cum ar fi Sharp, Samsung etc., au început cercetarea schimbătorului de căldură cu micro-canal în urmă cu câțiva ani.

În China, este mai urgent să se accelereze modernizarea aparatelor de aer condiționat casnice și comerciale:

În primul rând, producția de aer condiționat din China a fost cea mai mare din lume de mulți ani, iar în ultimii ani a reprezentat mai mult de 70% din producția anuală de aer condiționat din lume. China suportă greul restricțiilor și interdicțiilor.

În al doilea rând, concurența pe piața de aer condiționat de acasă și comercial din China este extrem de acerbă, împreună cu prețul ridicat al cuprului face dificilă suportarea întreprinderilor, forțând întreprinderile să accelereze ritmul „aluminiului în loc de cupr” și aplicarea de noi tehnologii, care este, pentru a îndeplini protecția mediului, eficiența, economisirea energiei și, în același timp, pentru a reduce considerabil costul, iar același volum de preț al aluminiului este doar o douăsprezece parte din prețul cuprului. Aplicarea tehnologiei cu flux paralel a devenit principala direcție de reducere a costurilor.

În al treilea rând, statul a introdus o serie de politici obligatorii de economisire a energiei, legi și reglementări și standarde industriale. Și aer condiționat pentru a obține economii de energie există trei principale: unul este de a utiliza controlul conversiei de frecvență, dar convertizorul de frecvență va crește o mulțime de costuri; Al doilea este să înlocuiți agentul frigorific direct cu agent frigorific R410a pe schimbătorul de căldură cu tub de cupru, dar va duce la costuri mai mari. În al treilea rând, utilizarea schimbătorului de căldură cu micro-canal cu flux paralel, nu numai în conformitate cu protecția mediului, economisirea eficientă a energiei și poate reduce costul cu mai mult de 50%. Prin urmare, microcanalul a devenit cea mai bună alegere și priză pentru modernizarea aerului condiționat acasă și comercial.

图片 1

Categorii fierbinți